Tracker Μονού Άξονα SSH 5000 Ανατολή - Δύση

Κωδ.SSH5000

Είναι η ιδανική λύση για αντικατάσταση υφιστάμενων πάρκων με σταθερές βάσεις ,αφού αυξάνει την απόδοση από 25% έως και  30%.(απόσβεση TRACKER από 2 έως 3  χρόνια ανάλογα με την τιμή ανά KW)

Επιπλέον χρησιμοποιείται στην κατασκευή νέων φωτοβολταικών πάρκων για την μέγιστη δυνατή απόδοση.

Είναι συμβατό με  όλους τους τύπους και όλες τις διαστάσεις φωτοβολταικών πλαισίων (bifacial).


Λειτουργία αστρονομικής ρουτίνας σε συνδυασμό με αισθητήρα φωτός.

Κάθε φωτοβολταϊκό πάρκο είναι ξεχωριστό, λόγω της θέσης του, γι’ αυτό και το σύστημα ελέγχου παρακολούθησης προγραμματίζεται με έναν αλγόριθμο αστρονομικού υπολογισμού της διαδρομής του ήλιου. Περιλαμβάνει λειτουργία backtracking για να αποφευχθεί 100% η σκίαση  μεταξύ παρακείμενων σειρών που βελτιώνει την παραγωγή έως και 30%.

  • Το τράκερ οδηγείται από τον αισθητήρα φωτός
  • Η αστρονομική ρουτίνα αναλαμβάνει μόνο το backtracking.

 Κατά τις πρώτες ώρες της Ανατολής του ήλιου ξεκινάει το backtracking όπως και κατά τις τελευταίες ώρες της Δύσης, με σκοπό να μη σκιάζεται κανένα πάνελ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Αυτός ο τύπος συστήματος tracking  μπορεί να αυξήσει την ισχύ του πάρκου έως και  30% σε σύγκριση με τα σταθερά συστήματα. Μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του πελάτη και σύμφωνα με την τοποθεσία του έργου. Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης εγκατάστασης  μπορούν να παρέχονται χωρίς κόστος.

 

ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Με συνεχή απομακρυσμένο έλεγχο μέσω του κινητού τηλεφώνου έχουμε τη δυνατότητα να χειριζόμαστε το tracker και μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένες εντολές: Σε περίπτωση χιονόπτωσης (εντολή κλίσης πάνελ προς Ανατολή) με αποτέλεσμα τη ρίψη χιονιού από τα πάνελ. Επίσης σε οποιαδήποτε περίπτωση βλάβης, ενημερωνόμαστε αυτόματα με sms μέσω της τηλεμετρίας. Σε κάθε εντολή που στέλνουμε μέσω του κινητού μας λαμβάνουμε και τη σχετική απάντηση μέσω του συστήματος. Υπάρχει συνδεδεμένο αισθητήριο ανέμου, που δίνει αυτόματα εντολή οριζόντιας κλίσης σε περίπτωση έντονης ανεμοπίεσης. Κατά τη μείωση της ανεμοπίεσης, τα πάνελ επανέρχονται αυτόματα στη σωστή κλίση, για τη μέγιστη απόδοση.

 

 ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ
Ολόκληρος ο ιχνηλάτης μπορεί να συναρμολογηθεί με εξαρτήματα στερέωσης, επομένως δεν απαιτούνται επιτόπιες συγκολλήσεις, μειώνοντας το κόστος του εργατικού δυναμικού και το χρόνο τοποθέτησης

 

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ
Έχει σχεδιαστεί  ώστε να είναι απόλυτα προσαρμοσμένο σε διαφορετικούς τύπους εδάφους (συμπεριλαμβανομένου του άνισου εδάφους έως  10% κλίση προς Νότο). Σχεδιασμένα για να παρέχουν μεγάλες  ανοχές για ευκολότερη εγκατάσταση καθώς και μια ποικιλία διαφορετικών τύπων θεμελίωσης.

 

 ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ  ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ
Λόγω του σχεδιασμού με βίδες, η συναρμολόγηση του συστήματος είναι πολύ απλή, αποφεύγοντας τη χρήση γερανών ή εξοπλισμού ανύψωσης  απλουστεύοντας τη διαδικασία εγκατάστασης.

 
 ΥΨΗΛΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Ο  μηχανικός σχεδιασμός περιλαμβάνει μικρό αριθμό κινούμενων εξαρτημάτων, μειώνοντας το σφάλμα  και μεγιστοποιώντας την απόδοση, λειτουργώντας παράλληλα με ένα προηγμένο σύστημα αστρονομικού λογισμικού και αισθητήρα φωτός.

 

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
Εύκολη λίπανση στις κινητήριες αρθρώσεις. Υπάρχει δυνατότητα οριζοντίωσης των πάνελ οποιαδήποτε στιγμή για εύκολη πρόσβαση στον καθαρισμό τόσο χειροκίνητα όσο και με απομακρυσμένη εντολή μέσω κινητού τηλεφώνου.

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
Ο  σχεδιασμός του SSH 5000 επιτρέπει την εύκολη αντικατάσταση όλων των εξαρτημάτων του μηχανολογικού εξοπλισμού χωρίς ιδιαίτερο κόστος εργατικών όσο και ανταλλακτικών. Επίσης όλα τα μέρη του ηλεκτρολογικού υλικού είναι ευρείας κατανάλωσης και βρίσκονται στα περισσότερα καταστήματα πώλησης.

 

 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης